Snijd de aardappelen in gelijke stukken en kook die in weinig water met
zout in 15 minuten nèt gaar.
Giet ze af, laat ze afkoelen en snijd ze in blokjes.
Snijd de ui in ringen, de augurken in halve plakjes en de eieren in
partjes.
Haal de haringen van de graat en snijd het visvlees in schuine, niet te
kleine stukken.
Snijd de ongeschilde appel in partjes en besprenkel die met
citroensap.
Roer voor het sausje de zure room met de mayonaise en de
mierikswortelpuree los en roer de kruiden erdoor.
Breng op smaak met peper, zout en Worcestershiresaus.
Schep alle ingrediënten, op de uiringen na, met elkaar om en zet de
salade een uurtje weg; schep af en toe om.
Garneer de salade met de uiringen, de dille en de kappertjes.
Lekker met grof boerenbrood en boter.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |